miercuri, 23 martie 2011

Numarul 27 - CRISTAL DE STANCA

La numarul 27, revita Comorile Pamantului vine cu un esantion de Cristal de stanca. Cristalul de stanca este varietatea incolora, transparenta a cuartului, fiind cel mai des intalnit mineral din scoarta terestra. Trasatura fizica definitorie a cristalului de stanca este aspectul sau incolor. Face parte din clasa minerala a oxizilor. Din punct de vedere chimic este compus dintr-un atom de siliciu si doi atomi de oxigen.

Am cumparat doua cristale de forme diferite si de marimi acceptabile din ce am gasit pe piata. Acestea sunt cristalele.



        Adaug alte imagini cu cristalele de la Comorile Pamantului mai jos. Am cumparat un cristal de stanca in forma rulata si unul in forma bruta, desprins dintr-o masa mai mare. Originea celui brut fiind Baia Sprie de la targul de minerale din Galati.






8 comentarii:

  1. Buna Tudor. Felicitari pentru achizitii! Am fost foarte multumita de ceea ce am primit azi la revista. De fapt cu totii cred ca am fost.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor felicitări!! Sunt extraordinar de frumoase eșantioanele!!Carmen are dreptate...față de nr anterioare chiar este ok acesta!
    Numai Bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, pe mine nu m-a dat pe spate acest numar. Am ales cristale cu muchii si varful clar definite, insa ce am vazut la chioscuri, multe esantioane nu meritau sa fie puse in vanzare. Editura nu are pic de respect pentru clientii sai, sau cineva de la calitate nu-si face bine treaba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe eșantioane, cel din a doua poză din partea de jos este probabil eșantionul ideal :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna TUDOR.Imi place foarte mult coledtia ta iti doresc succes in continuare pt.achizitionarea a cat mai multe ESANTIOANE.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Tudor. Reusite esantione, sper ca ne vei incanta cu cat mai multe. Vreau sa vadem si alte minerale din colectia ta.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi, o sa va tin la curent si cu alte piese din colectia mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut. Intr-adevar, ai ales foarte bine eşantioanele. Daca poti si vrei, intri te rog si pe blogul meu?
    http://mineralul.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere