sâmbătă, 19 martie 2011

Numarul 26 - ANDALUZITUL

Esantionul ce insoteste numarul 26 al colectiei Comorile Pamantului este Andaluzit. Acesta, face parte din clasa minerala a silicatilor. Contine 65% alumina Al2O3 si 37% silice SiO2. Andaluzitul se gaseste in rocile metamorfice, precum sisturile si gneissele. Andaluzitul este clasificat de editura ca fiind o piatra semipretioasa, insa doar cristalele frumoase sunt folosite ca pietre ornamentale. Varietatea chiastolit a mineralului este neobisnuita, deoarece contine incluziuni minerale in forma de cruce.

Am fost nevoit sa cumpar doua esantioane de andaluzit, primul fiind in combinatii care nu definesc mineralul 100%. Nici al doilea esantion nu e grozav, dar acum exista un indiciu cat de cat a ceea ce ar reprezenta andaluzitul original. Cuvantul cheie care defineste acest numar pentru mine este DEZAMAGIRE, deoarece am investit prea mult pentru "niste franturi".


                            



3 comentarii:

  1. Salut! Din cate am vazut eu mai toate exemplarele de andaluzit de la revista erau amestecate cu muscovit (mica alba).Andaluzitul este mineralul roz-maroniu.Cred ca la fel este si la tine.Mineralul negru cred ca este tot andaluzit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de lamurire, o sa pastrez oricum, ambele esantioane.Toata bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tudor mie chiar îmi plac eșantioanele tale în comparație cu al meu sunt grozave,felicitări! Întradevăr este o mică dezamăgire dar totuși acest număr mi se pare ok față de cele anterioare.Același lucru ca și tine...altcineva mi-a luat eșantionul...dar asta e...chiar dacă sunt nemulțumită de ce am primit bine măcar ca îl am în colecție.
    Mult succes și numai bine!

    RăspundețiȘtergere