miercuri, 7 septembrie 2011

Numarul 51 - TURMALINA NEAGRA

       Turmalina este un borosilicat complex, care cristalizeaza in sistemul trigonal de simetrie. Schorlul este varietatea de turmalina cu continut de fier, care prezinta culoare neagra, sau neagra-verzuie, albastruie sau bruna. Turmalina este, in fapt, un grup sau o familie de minerale, care include 10-12 specii de minerale distincte, intre care turmalina neagra sau schorlul este mai raspandita.

       Esantionul meu de turmalina cumparat cu acest numar al revistei:



      In colectia personala mai am alte esantioane de turmalina, cumparate de la targuri, unul tot varietatea neagra ca cea primita la revista, si alte doua varietatea roz.




6 comentarii:

  1. Grozave turmalinele tale:)
    Cea neagra este superba,iar cele roz nu mai zic.Nu am vazut pe la targuri,dar din cate stiu sunt destul de scumpe...banuiesc ca cele roz sunt varietatea rubelit.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt incredibil de frumoase turmalinele roz.
    Am si eu una in combinatie de roz cu alb de Brazilia, dar nici pe departe atat de frumoasa. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut la un targ asemanatoare cu ale tale unele verzi, dar erau mult prea scumpe si nu mi-am permis atunci sa le cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunate turmaline, cea neagra este superba la fel si cele roz. Cu privire la cea de la revista este bine aleasa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru aprecierile voastre! Mi-ar fi placut sa gasesc esantioane de turmalina roz mai mari sau mai lungi, atunci cand le-am cumparat, toate erau de aceiasi marime, probabil comerciantii s-au gandit doar la profit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cristalele de turmalina verde pe care le-am vazut eu erau foarte mici, dar foarte scumpe. Poate nu se vand cele mari, pentru ca si pretul ar creste exponential.

    RăspundețiȘtergere