joi, 1 septembrie 2011

Numarul 50 - PSILOMELANUL

       Psilomelanul este un amestec de oxizi de mangan.Oxizii de mangan se formeaza mai ales in depozite sedimentare, precum si in zona de oxidatie a zacamintelor primare de mangan. Depunerea lor se realizeaza, de regula, din solutii coloidale, ceea ce explica aspectul lor micro si criptocristalin.

       Acest mineral cu nume ciudat pot spune ca este primul din colectia CP care ma surprinde  placut, tocmai pentru ca nu am avut ocazia sa intalnesc un astfel de esantion. Pe una din laturi are o mini geoda care este deschisa din fericire, captusita cu cristale minuscule de cuart. Esantionul meu:




5 comentarii:

  1. Deeeeeeeeeeci esantion foarte tare cu muuuulta personalitate. Este foarte frumos ! Te-a asteptat esantionul , asta e clar !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea de-a doua poza imi place la nebunie . Parca sunt niste copacei mici cu un cer negru deasupra. Si sunt crescuti in scara magarului:) . Arata ca un tablou ! Foarte frumos , cel mai frumos esantion !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Carmen, sunt sigura ca au existat esantioane mult mai frumoase, ma bucur ca l-am prins si pe asta, ma asteptam la orice. Esantionul tau poate fi considerat etalon pentru acest mineral cu succes, al meu este simpatic doar la spectacolul pe care ni-l ofera!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos esantion, Tudorita! Ma alatur si eu celor carora le place a doua poza mult :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Extrem de interesant este psilomelanul ales de tine Tudorita. Imi place foarte mult. Te felicit!
    P.S. Si mie imi place cea de-a doua poza !

    RăspundețiȘtergere