joi, 1 septembrie 2011

Minerale care merita vazute

       Cineva, care pune mult suflet in a-l ajuta pe fiul sau sa-si alcatuiasca o colectie de minerale frumoasa si de invidiat, a renuntat la ideea de a deschide un blog, motiv pentru care, o sa-i acord spatiu pe blogul meu, cu toate mineralele pe care doreste sa ni le arate, sa ne bucuram impreuna de frumuseti din adancurile scoartei terestre. O cunoasteti de pe forumul Comorile Pamantului, cu pseudonimul ADELA. Draga Adela, esti invitata mea, oricand doresti, o sa-ti public eu fotografiile personale!

       Acestea sunt frumoasele exemplare de care vorbeam:





       Seria a treia, cu numerele 41-50.



12 comentarii:

  1. Ce colectie minunata! Fiecare esantion are farmecul lui si se cunoaste ca a fost foarte bine ales.
    Imi plac mult atat fosilele cat si mineralele brute, frumos cristalizate.

    Felicitari, Adela, pentru colectia impresionanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adela dupa cum bine spuneai :) , ajutandu-l pe fiul tau sa aiba aceasta minunata colectie, ai devenit tu insuti pasionata de minerale . Ai o colectie minunata si destul de mare . Cea de-a treia tavita , arata extrem de bine pana acum ! Imi place in mod special psilomelanul .

    Iar tu Tudorita , te felicit pentru initiativa si gestul tau !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc foarte mult, Tudorita, pentru spatiul pe care mi l-ai oferit pe blogul tau, desi calitatea pozelelor este foarte slaba si nu se distinge prea bine frumusetea fiecarui esantion in parte. Am invatat multe din ce ati scris voi si am inceput sa pun tot mai mult suflet in cautarea informatiilor pe internet si alegerea esantioanelor, incat am ajuns sa iubesc acest domeniu la fel de mult ca baiatul meu. O sa incerc sa pozez si restul colectiei in care am investit destul si la fiecare targ parca mi-a greu sa ma opresc din cumparat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adela, este o onoare pentru mine, te astept cu noutati!

    RăspundețiȘtergere
  5. O colectie impresionanta de minerale si fosile detii Adela. Felicitari pentru pasiunea fiului tau care banuiesc ca a devenit si a ta. Mult succes in continuare la colectionat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. O colectie frumoasa cu pietre foarte mari! Bravo Adela! Cred ca au meritat banii pe care i-ai investit:). Cred ca esti foarte mandra de colectia ta!
    Felicitari de la , Anastasia

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunate piese,felicitari pentru alegerile facute,ai multe piese frumoase!Spor la colectionat!

    RăspundețiȘtergere
  9. In penultima poza, langa calcit e o roca galbena translucida. Poti sa ma ajuti cu numele ei? Eu am gasit ca fiind opal galben, dar nu sunt deloc sigur. Sarut mana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ``Roca galbena`` de care vorbesti, e tot calcit, de data aceasta calcit galben, originea Mexic. Am si eu un esantion asemanator in alta postare.

      Ștergere
  10. Si eu sunt colectionar, dar de fosile, unul mai mic pt ca sunt pretentios cu piesele. Am pus blogul tau in lista mea de bloguri pt ca mi-a placut mult. Daca vrei sa-l pui pe al meu in blogroll - ok, daca nu, nu-i bai. (http://triassicfossils.blogspot.com)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, si tu ai un blog interesant si chiar util pentru lumea noastra a ``colectionarilor de pietre``. O sa tin aproape, pe curand!

      Ștergere