vineri, 29 iulie 2011

Numarul 45 - OLIVINA

       Olivina este denumirea generica data unei grupe de minerale, care fac parte din clasa silicatilor. Cristalele acestor minerale se clasifica in sistemul ortorombic de simetrie. Esantioanele de calitate gema ale mineralelor acestei grupe sunt numite peridot.
Cele mai frumoase esantioane din grupa olivinei au o culoare verde-maslinie, deschisa, denumirea grupei fiind legata de aceasta nuanta. Unele esantioane pot fi albe, maronii sau galbui.

       Astazi am reusit sa fac rost de revista cu esantionul de olivina. Majoritatea esantioanelor care mai erau la chioscul de presa semanau intre ele si erau de marimi medii, asemanatoare cu cel ales de mine.





4 comentarii:

  1. Superb eșantion!Buna alegere,felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow! Ce frumos e cristalizat. Superb esantion!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu adevarat este foarte bine ales. Imi place foarte mult olivina aleasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc fetelor, si ale voastre sunt frumoase, am admirat fiecare esantion pe toate blogurile in care s-au postat imagini cu esantioanele cumparate, chiar daca nu am lasat coment. Eu imi doresc de la Deagostini sa mai coloreze un pic tavile, sa le vina idei de minerale care dau un cromatic atragator cand se incheie o serie cu minerale, altfel devine monoton. Pana la urmatorul numar, toate bune va doresc !!!

    RăspundețiȘtergere