miercuri, 20 iulie 2011

Numarul 44 - OPALUL

       Opalul este un oxid hidratat de siliciu. Este amorf, adica nu are structura cristalina. Opalul este adesea transparent, cu un luciu sticlos, rasinos sau perlat. Este folosit in principal la confectionarea bijuteriilor, dar acest lucru se intampla cu esantioanele de opal pretios, iar esantioanele mai putin valoroase sunt folosite in aplicatii industriale ca abraziv, precum si la fabricarea ceramicii. 
       Opalele pretioase pot avea multe culori si pot prezenta sclipiri de lumini colorate. Ele pot fi de culoare alb laptos sau negru, cu un amestec de rosu, albastru, galben si alte culori. Cu cat este mai divers si mai stralucitor jocul de culori, cu atat este mai valoros. Pe de alta parte opalele mai putin pretioase sau comune sunt adesea opace si nu prezinta efecte luminoase.

       De aceasta data am achizitionat doua esantioane de opal. Primul esantion:



       Al doilea esantion:



       Din colectia proprie adaug un alt esantion de opal care provine din Peru, achizitionat de la targul din Bucuresti de Sanziene, insa la acel moment nu aveam prea multe cunostinte despre opal si nu am cautat unul cu joc de culori, poate gaseam unul rulat. Acesta cred ca este tot comun ca cel de la revista deoarece este opac, insa de alte culori, o combinatie de alb si roz:



7 comentarii:

  1. Frumoase toate 3 esantioanele. Cele de la revista seamana intr-adevar cu al meu, dar cel roz pal le intrece - imi place cum se vad straturile de culori diferite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb esantionul roz. Pacat ca nu esti din Bucuresti :(

    RăspundețiȘtergere
  3. In legatura cu esantionul numarul doi, luati legatura cu mine pe adresa de messenger: tudorita_n@yahoo.com. Cine ma va contacta primul, a lui sa fie esantionul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate 3 sunt absolut superbe! Tot cel roz rămâne preferatul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, primul esantion este cu adevarat superb. Mult mai frumos decat cel de-al doilea. In schimb cel roz este extrem de frumos. Am si eu un opal roz rulat din Peru :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar opalul roz este foarte frumos, dar nici cele de la revista nu fac exceptie !

    RăspundețiȘtergere