joi, 30 iunie 2011

Numarul 41 - LAPIS LAZULI

       Lapis lazuli (lazurit) este un aluminosilicat de sodiu si calciu si contine, de asemenea, gruparea SO4 si sulf, care-i confera culoarea albastra, precum si gruparea OH si clor. Cristalele de lazurit sunt rare, apartinand sistemului cubic de simetrie.

       Esantionul meu de Lapis lazuli:





     Dupa cum stiti deja, am cumparat de la Targul de Sanziene de saptamana trecuta din Bucuresti un esantion de Lapis lazuli provenind din Brazilia, care, spre deosebire de cel primit cu revista nu contine nici o urma de pirita. Piesa a costat 15 lei si are dimensiuni 7/5/3 cm.



       De la alt targ, organizat la Galati "Feeria cristalelor", m-a cucerit acest pandativ din Lapis lazuli foarte frumos,  care provine de aceasta data din Afganistan si a costat 20 lei.


3 comentarii:

  1. Ai gasit un esantion superb la revista! Imi place foarte mult.
    Bineinteles ca nici cel achizitionat de la targ nu e mai prejos, cat despre talisman, sa il porti sanatoasa, arata minunat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos esantion, la fel si cel achizitionat de la expozitie, iar despre pandantiv, cum spunea si Lulu, este superb si sa-l porti sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tudorita referitor la emotii... nici nu iti inchipui cate am. Efectiv mi se infunda urechile si imi aud bataile inimii. Sincer eu sunt o persoana mai energica + emotii extrem de mari = imi sta inima in loc. Nu stiu ce sa fac sa nu mai fiu asa de agitata, ma gandeam la un calmant dar... nu vreau nici sa ma ia somnul pe acolo.
    P.s. uite cat e ceasul si eu nu pot adormi :)

    RăspundețiȘtergere