sâmbătă, 25 iunie 2011

Numarul 40 - PREHNITUL

       Prehnitul este un silicat. Contine calciu, aluminiu, oxigen si siliciu, plus radicalul hidroxil (OH). Acest mineral poate avea o varietate de culori. In mod obisnuit este verde, alb, incolor, gri sau galben. Prehnitul prezinta un luciu sticlos sau perlat si se sparge cu clivaj definit si spartura neregulata.

       Din cauza unor probleme de sanatate care m-au tinut departe de preocuparile noastre comune, nu am publicat la timp acest numar. Esantioanele mele de prehnit:



Cel de al doilea esantion, are atasat un alt mineral, posibil turmalina neagra, cu luciu perlat.


4 comentarii:

  1. Tudorita, nu cred ca este turmalina, mineralul asociat cu prehnitul!Cred ca este un epidot.Priveste-l cu o lupa , in lumina puternica si vezi daca prezinta pleochromism(adica daca isi schimba culoarea -maroniu roscat , verde sau poate alte nuante asemanatoare), oricum vei ramane surprinsa sa observi ca nu este neagra!
    Dar aceasta este doar o parere personala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudorita, sper ca esti bine acum si ca problemele au trecut. Imi face mare placere sa iti citesc blogul si revin mereu cu drag sa vad despre ce minunatii ai mai scris.

    Cele doua esantioane de prehnit achizitionate sunt foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am spus ca e posibil sa fie turmalina neagra deoarece am un esantion de turmalina si seamana cu acela insa nu stiu exact daca e turmalina. La testul cu lupa nu am observat sa reflecte o alta culoare decat negru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Lulu, chiar am noutati, cand m-am externat din spital, am trecut pe la Muzeul National de Geologie din Bucuresti pentru ca s-a deschis Targul de Sanziene si am cumparat cateva piese. O sa le public in curand!

    RăspundețiȘtergere