miercuri, 1 iunie 2011

Numarul 37 - GOETHITUL

       Caracteristici: - citat din revista
       Goethitul face parte din clasa minerala oxizi-hidroxizi. Este un oxid de fier care are o molecula atasata de hodroxil(OH). Cristalele de goethit au o culoare neagra-maronie, dar sunt extrem de rare; atunci cand sunt prezente, ele se constituie in sistemul ortorombic de simetrie cristalina si sunt aciculare sau prismatice subtiri. Formele de prezentare mai frecventa ale goethitului sunt: compact cu aspect de rinichi (reniform), pisolitic (cu aspect de bob de mazare), oolitic (mici graunte rotunde) sau de mase columnare si stalactitice.

       Esantionul meu de goethit:



7 comentarii:

  1. FRUMOS MINERAL BUNA ACHIZITIE!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este interesant ca fiecare esantion de goethit are o forma proprie, nu gasesti 2 "la fel". Poate ca nu e cel mai spectaculos mineral din colectie, dar e binevenit, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mineralul asta nu spun ca nu e interesant, dar parca nu constituie chiar asa o comoara buna de colectia Deagostini!
    Esantionul tau parca e o piesa chinuita, dar cred ca acum o sa stea linistit intr-o colectie si apreciat de cei care s-or interesa de el. Numai bine Tudorita, succes in continuare la minerale!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-adevar esantioanele nu sunt spectaculoase dar orice mineral nou este bine venit in colectie. foarte mare esantion. buna achizitie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu zic ca este bine venit in colectie!Frumoasa achizitie!bv!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt putin nedumerita, care e de fapt goethitul: partea neagra sau maroniul???

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este, cum spuneti voi, un mineral nou e binevenit in colectie cu toate ca imi propusesem sa nu comentez nimic la acest numar pentru ca nu mi-a placut. Cristalele sunt inexistente in esantioanele noastre, ele sunt de altfel destul de rare in natura. Esantionul cumparat de mine e o pojghita de metal pur si simplu, afectat de rugina pe una din fete.

    @Anonim
    Mineralul din acest numar, goethitul contine fier, este de culoare neagra-maronie, iar acele pete de culoare mai deschisa de pe esantionul meu reprezinta o forma de oxidare a fierului (rugina in termeni populari).

    RăspundețiȘtergere