duminică, 26 iunie 2011

Noutati Targ Sanziene

       Saptamana care tocmai se incheie astazi a fost organizat la Muzeul National de Geologie din Bucuresti Targul de Sanziene, prilej cu care diversi comercianti si-au expus oferta cu minerale in stare bruta dar si frumoase bijuterii din pietre pretioase si semipretioase. Intamplarea face sa fiu in capitala inca de luni, cantonata intr-un centru medical, iar la externare am trecut pe la muzeu. As fi cumparat mai multe piese probabil daca ar fi fost posibil. Majoritatea mineralelor cumparate provin din Brazilia, identitatea acestora fiind data de comercianti. Va prezint mineralele de la targ:


Trandafirul de desert (gips) - Brazilia

Mini geoda calcedonie - Brazilia

Onix negru - Brazilia

Turmalina neagra - Brazilia

Lapis Lazuli - Brazilia

Sodalit - Brazilia

Serpentinit - Brazilia

Ochi de tigru - Brazilia

Disten - Brazilia

Crisocola - Peru

Opal - Peru

Cuart roz - Brazilia

Ametist - Brazilia

Crisopraz - Brazilia

Fluorina - Brazilia

Malachit - Zair

Rubin - Brazilia

Magnetit - Brazilia
       Am mai cumparat si cateva fosile dar voi reveni cu alta postare.

10 comentarii:

  1. buna si scuzama ca te intreb de unde ai facut rost de malachit , spunemi te rog cum pot sa achizitionez si eu , multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce esantioane frumoase! Foarte interesant si ochiul de tigru neslefuit.
    Lapis lazuli s-ar putea sa primim saptamana asta la revista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scriai ca ai fost "Cantonata intr-un centru medical"... sper ca esti bine acum, sanatoasa si ca nu a fost ceva tare grav.

    Sunt deosebit de frumoase mineralele tale... cred ca te-au costat o avere!!! Imi plac in mod deosebit distenul, crisocola, opalul, crisoprazul, malachitul si rubinul. Ai putea sa-mi spui cat a costat fiecare dintre acestea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase mineralele achizitionate. Imi plac in mod special : trandafirul de desert, ochiul de tigru, fluorina, malachitul si cristalul de magnetit. Felicitari pentru achizitii !

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Rehnia
    Multumesc de grija, sunt in tratament de ceva timp!

    Intr-adevar au costat ceva piesele de la targ. Cele numite de tine per total au costat 150 lei. Cea mai scumpa a fost crisocola - 60 lei si cea mai ieftina a fost crisoprazul, cel brut 7 lei iar cel rulat 5 lei. Iti mai dau un indiciu, rubinul a costat 20 lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte frumoase achizitiile tale recente.
    Pe mine m-a dezamagit total targul de data aceasta. Era o singura firma care avea mai multe esantioane brute, dar foarte scumpe poate si din lipsa de concurenta. In rest doar cateva minerale ratacite printre nesfarsitele tarabe cu bijuterii, sau poate unde am ajuns eu abia la sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  7. salut, imi poti spune te rog ce dimensiune are bucata de crisocola...eu am una de 5/5 cm si a costat doar 15 lei

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim
    Esantioanele nu se vand numai din punct de vedere al marimii, mai sunt si alte criterii de ridicare sau de scadere a pretulrilor, exemplu calitatea mineralului in cauza, raritatea acestuia si nu in ultimul rand cati ofertanti sunt cu acelasi tip de produs!

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow foarte frumoase achizitii ! Si mie imi pare tare rau sa aud ca ai probleme de sanatate... Sanatatea este cea mai pretioasa ! Sa dea Dumnezeu sa te faci bine si sa nu mai ai probleme pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc pentru ca imi sunteti alaturi!

    RăspundețiȘtergere